Tündérfátyol
0%
Tündérfátyol szállás Tisza logó abádi kikötő
palm palm

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló – Édesvízi állatkert és ökotúra

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló – Édesvízi állatkert és ökotúra
author
Tündérfátyol hajó
október 2, 2022

A Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum egy remek, egész napos programlehetőséget kínál a tiszai élővilág szerelmeseinek és a kirándulni vágyóknak.

A látogatóközpontban a Tisza-tó gazdag, elsősorban őshonos állatait ismerhetitek meg itt modern, és interaktív formában. A főépület egy felszálló madárra emlékeztet, és 3D mozival, valamint állandó- és időszakos kiállításokkal várja az érdeklődőket.

A 7 hektáros területen játszótér, állatbemutató, Tájház, halászskanzen, és még sok-sok érdekesség található.

Tisza-tavi Ökocentrum – múlt és jelen egy helyen

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum segít betekintést nyújtani a XIX.századi, Tisza-tó területén élő és gazdálkodó emberek, halászok mindennapjaiba.

A változatos élővilág bemutatásáról pedig Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere gondoskodik, hogy ne csak olvassatok a színes, sokféle halról, növény- és állatvilágról, hanem láthassátok is.

Halak, kétéltűek, madarak, baromfik és emlősök kaptak otthont a látogatóközpontban. Több, mint 100 állatfaj, így mindenki megtalálhatja kedvenceit!

Az Ökocentrum a Tündérfátyol hajótól mintegy 31 kilométerre található Poroszlón, ez autóval nagyjából 35 perc utazást jelent.

Gyerekekkel, de gyerekek nélkül is mindenképpen érdemes ellátogatni ide.

Megtekintés Google térképen >>>

Cikk kategória: Programajánló
+

Nézd meg a szobáinkat

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *